Author: admin

Mbrojtje ndaj atyre që u shërbejmë

Politika e Mbrotjes është një dokument dhe një procedurë që një organizatë/kishë/kamp,qendër/komunitet, qendër/strehë rezidenciale duhet të ketë për të ndihmuar në para ndalimin e abuzimit të mundshëm të fëmijëve/të rriturve të cenueshëm, si dhe mbrojtjen e tyre. Kjo politikë u zhvillua për të pajisur komunitetin fetar, konkretisht Kishën Ungjillore të Shqipërisë me një standard universal Read more

Maratona e Dhurimit te Gjakut

Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë ka vendosur të zhvillojë “Maratonën e Dhurimit të Gjakut”. Jemi kontaktuar nga Banka e Gjakut disa herë dhe jemi informuar se nevoja për gjak për fëmijët talasemikë është shumë e madhe. Në kontaktimet që kemi patur jemi njoftuar që banka e gjakut në Lushnje është bosh, dhe kjo bankë gjaku, mbulon Read more

Shërbyem drekën për mjekët, infermierët, sanitarët

Në këtë ditë të veçantë të festimit të Pashkës, drejtuesit e VUSH-it vendosën të ofronin drekën për të gjithë ata që janë në vijën e parë të luftës në Spitalin Infektiv, mjekët, infermierët, sanitarët. Sekretari i Përgjithshëm, pastor Ergest Biti, ka dhuruar drekën tradicionale të Pashkës në ambjentet e këtij spitali. Kjo është koha, që Read more

Dhurojmë mjete të higjenës në Spitalin Infektivit

Këto ditë Shqipëria po kalon një kohë të vështirë, dhe Vëllazëria Ungjillore, ka menduar që në këto kohë të jemi pranë popullit tonë, pranë gjithë shqiptarëve në nevojë. Gjatë javëve të fundit kemi ndihmuar me mbi 1500 pako ushqimore/ javë për familjet në nevojë, ne Tiranë dhe rrethe. Sot është hera e dytë që dhurojmë Read more

Thirrje për lutje dhe agjërim!

Të dashur vëllezër dhe motra, Ditët në të cilat po jetojmë duken të vështira për kombin dhe popullin tonë. Ne besojmë që si Kisha Shqiptare jemi ndërmjetësuesit e këtij vendi para Perëndisë. Fjala e Zotit na thotë 2 Kronikave 7 :14 “Në qoftë se populli im, i cili thirret në emrin tim, përulet, lutet, kërkon fytyrën Read more

125-vjetori Gjerasim Qiriazi

Me rastin e 125-vjetorit të vdekjes së themeluesit të Vëllazërisë së Ungjillorëve, Gjerasim Qiriazit, ju përcjellim përkthimin e nekrologjisë së shkruar nga një misionar amerikan, Xhon Berd (John Baird), i cili e njohu nga afër. Kjo nekrologji u botua te: John Baird, “Rev. Gerasim D. Kyrias”, Missionary News from Bulgaria, 19 March 1894, nr. 49, Read more

Tërmeti dhe Trazirat që na afrojnë

Monda që jeton vetëm në katin e gjashtë të pallatit e gjeti veten të hedhur përtokë dhe të përplasur sa nga një anë në tjetrën kur ra tërmeti i 21 Shtatorit. E trembur natyrshëm dhe e corientuar përpiqet të vishet përshtatshëm për të dalë jashtë si cdo grua shqiptare por nuk ka kohë dhe nëpër Read more

Kongresi i manastirit 1908-2019

NJË DITË ME DY NGJARJE TË RËNDËSISHME…14 Nëntori. Vëllezër dhe motra, sot kemi privilegjin e madh të përkujtojmë themelimin e Vëllazërisë Ungjillore në plot 127 vjetorin e krijimit të saj! Urime. Gjithashtu në këtë ditë është edhe dita e cila duhet të jetë e paharruar për kombin Shqiptar. Është 111 vjetori i Kongresit të Manastirit Read more

Një thirrje për ju motra dhe vëllezër në Krishtin Jezus

Ne e dimë se sa shumë nevojë kemi për prezencën e Jezusin në Shqipëri dhe ndërhyrjen e Tij në këtë kohë të vështirë për kombin tonë. Ne e dimë gjithashtu, që nëse kërkojmë Zotin në lutje dhe me vajtime, Ai vjen dhe na shpëton. Është vërtet koha të lutemi dhe të kërkojmë Zotin me agjërim Read more

Termeti i 26 nëntorit

Duke vizituar dy nga zonat më të demtuara nga termeti (edhe pse sapo u ndje një tërmet tjetër) dhe mësuam që ka mbi 20 vdekje. Shume godina kanë dëmtime të medha të dukshme, dhe të pakten 5 ishin të rrënuara plotësisht. Takova një baba që nuk ishte i lumtur që ishte i gjalle sepse bashkëshortja Read more

Mund të vazhdoni duke dhënë donacione drejtpërdrejt në llogarinë tonë bankare ne Intesa San Paulo:

AL94208110080000001003131800 USD
AL40208110080000001003131802 LEK
AL83208110080000001003131804 EURO