Aleanca e Durrësit

RAPORT I ALEANCES SE DURRESIT 2010

Gjate vitit kemi pasur takime mujore te marten e pare te cdo muaji, pervec 2 muajve te gjate veres. Ne cdo takim te aleances jane mbledhur pastore dhe drejtues nga kisha te ndryshme te qarkut te Durresit.

Ne takimet e Aleances tone kemi theksuar miqesine dhe bashkesine shpirterore, si dhe lutje per rajonin dhe bashkepunim praktik, duke kontaktuar drejtues te tjere kishash dhe duke organizuar takime dhe konferenca se bashku.

Ngjarje te vecanta te aleances se Durresit:

Feste Krishtlindje ne Durres, Dhjetor 2009.

Sherbese dhe dite ne plazh se bashku, Qershor 2010.

Konferenca e te rinjve: Rini e bashkuar per Krishtin, Shtator 2010.

Tre dite Lutje dhe Agjerim me drejtuesit e Aleances Shen Pjeter, Shtator 2010.

Aleanca jone ka organizuar lutje per Durresin nga drejtuesit e bashkesive / organizatave nga Vila e Zogut cdo te Marte ne mengjes. Per kete takim ka pasur interes dhe rritje ne pjesemarrje.

Ne Kruje jane organizuar vazhdimisht takime lutje, Nate lutje nje here ne muaj dhe lutje zinxhir 24-oreshe vazhdimisht.

Kemi pasur kontakte personale me disa drejtues te tjere krishtere ne rajon, jashte dhe brenda VUSh-it, dhe shoqeria dhe interesi per punen e Aleances po rritet.

Dag Ranne Schjelderup

Koordinator i Aleances